Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، به نقل از خانه ملت، «محمدجواد آذری جهرمی»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در نشست علنی نوبت عصر امروز مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال نصرالله پژمانفر گفت: براساس ماده 207 آئین نامه داخلی مجلس، سوال از وزرا باید در راستای شرح وظایفشان باشد، همچنین طبق ماده 21 قانون جرائم رایانه ای فراهم آورندگان خدمات دسترسی موظفند که دستورات قضایی و یا مصوبات کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه را درباره انسداد سایت ها اجرایی کنند، حال وزارت ارتباطات مطابق قانون مسئولیتی در این حوزه ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: یکی دیگر از محورهای سوال آقای پژمانفر مربوط به صیانت از هویت در فضای مجازی بوده، حال وزارتخانه در این رابطه نیز تکلیفی نداشته و اخیرا در شورای عالی فضای مجازی مصوبه ای به تصویب رسید که هنوز این موضوع به ما ابلاغ نشده است، بنابراین در هر دو بحث مطرح شده وزارت ارتباطات اختیارات قانونی ندارد.

آذری جهرمی با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط وزارت ارتباطات برای مدیریت سیم کارت های موجود در کشور، گفت: خوشبختانه در 2 سال گذشته با یک همکاری میان مرکز ملی فضای مجازی، اپراتورها، سازمان ثبت احوال و وزارت ارتباطات بیش از 17 میلیون سیم کارت فاقد هویت و مخدوش از شبکه خارج شد که قطعا این مسئله اقدام بسیار بزرگی است، حال این سوال مطرح می شود که چرا حجم بیشتری از سیم کارت ها از دسترس خارج نشده در پاسخ باید بگویم که ما نمی توانیم برای مدیریت این حوزه زندگی مردم را مختل کنیم.

وی ادامه داد: با اقدامات صورت گرفته پروفایل 120 میلیون سیم کارت بررسی و شناسایی شده و آن هایی که نادرست مخدوش و فاقد هویت بود، از دسترس خارج شد، از طرفی دیگر در بحث ارائه سیم کارت به اتباع بیگانه به این گونه است که این افراد در زمان ورود به کشور با پاسپورت می توانند سیم کارت خریداری کنند و در این رابطه دفاتر فروش از مدارک هویتی آن ها استفاده کرده و سیم کارت صادر می کند که در این رابطه راه حل اصلی اتصال بانک اطلاعاتی ناجا به سیستم هویتی اپراتورها است.

عضو کابینه دولت دوازدهم ادامه داد: خوشبختانه ناجا این اقدام را انجام داد اما به دلیل ملاحظاتی این بانک اطلاعاتی به صورت آفلاین فعالیت داشت یعنی استعلامات با 24 ساعت تاخیر اعلام می شد، حال اتباع خارجی که وارد ایران می شدند می خواستند سیم کارت تهیه کنند اما چون اطلاعاتشان وارد نشده بود نمی توانستند سیم کارت خریداری کنند، این موضوع به جایی رسید که دوستان حزب الله لبنان به ما پیام دادند که آمریکا ما را تحریم کرده و شما به ما سیم کارت نمی دهید در صورتی که اصل واقعیت موضوع دیگری بود از این رو در نهایت ما آن فرآیند را متوقف کرده و به ناجا اعلام کردیم که هرگاه بانک اطلاعاتی به روز شد، ما سیستم مربوطه را اجرایی می کنیم البته خوشبختانه مسئولان ناجا به جد پیگیر این مسئله هستند.

وی گفت: از طرفی دیگر این سوال مطرح می شود که چرا وزارت ارتباطات فیلترشکن ها را در کشور مدیریت نمی کند که در پاسخ باید بگویم که اولا این مسئله براساس قانون وظیفه وزارتخانه نیست از طرف دیگر فرض کنید که فردا صبح VPN ها از دسترس خارج شود، اتفاقاتی که در اثر این اقدام رخ می دهد غیرقابل تصور است، استاد دانشگاهی که دنبال مطلب علمی می گردد به مشکل می خورد، تاجری که می خواهد تحریم ها را دور زده و با حساب بانکی پول واریز کند به مشکل می خورد، تمام توسعه دهندگان نرم افزار با این اقدام دچار مشکل می شوند.

آذری جهرمی ادامه داد: مگر می شود بدون ساماندهی این حوزه ها اقداماتی را صورت داد، از طرف دیگر در بحث ساماندهی عمومی دسترسی ها باید گفت که سطح سیستم برای یک پزشک، دانشجو و یا یک کودک 8 ساله باید متفاوت باشد اما در شرایط کنونی این همسطحی انجام نمی شود از طرف دیگر امروز فیلترشکن در کشور به راحتی خرید و فروش می شود و هیچ برخوردی با این تجارت نشده و پشت آن کاملا مشخص است، مگر می شود که نتوان شفاف سازی کرد که چه کسی پشت تجارت فیلترشکن است.

وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: آن ها در پاسخ به ما می گویند که در کشور قانونی وجود ندارد که فیلترشکن فروشی جرم است، امروز تجارت چند صد میلیاردی در حوزه خرید و فروش فیلترشکن وجود دارد حال هیچ کسی جلوی این اقدام را نمی گیرد اما به وزارت ارتباطات می گویند که فیلترشکن ها را ببندید، ما معتقد به صیانت از اخلاق هستیم و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب را نیز در این رابطه می دانیم اما حل مشکل راه حل دارد، از این رو نمی شود که ابزارهای موردنظر مجری را به او ندهیم و بعد از او انتظار کار داشته باشیم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ارتباطات و فناوری اطلاعات تلفن همراه خرید و فروش سیم کارت وزارتخانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۸۶۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای فروش گواهینامه‌های رانندگی و دردسر‌های بعدش!

گواهینامه رانندگی یک مدرک قانونی است که شخص می‌تواند با داشتن آن از وسیله نقلیه خود استفاده کند. در صورت نداشتن گواهینامه رانندگی پلیس حق دارد راننده را جریمه کند. اولین اقدام اکثر جوانان پس از رسیدن به سن ۱۸ سالگی دریافت گواهینامه رانندگی است. شور و هیجان جوانی برای دریافت کارت گواهینامه رانندگی و بی حوصلگی می‌تواند از جمله مواردی باشد که باعث می‌شود برخی افراد به جای طی کردن روند قانونی دریافت گواهینامه از طریق راه‌های نادرست اقدام به دریافت آن کنند.

به گزارش صدای ایران از مهر،در فضای مجازی تبلیغاتی با عنوان؛ در اولین آزمون رانندگی قبول شوید، با خرید سوالات آئین نامه رانندگی با آخرین تغییرات شما دیگر نیازی به خواندن کتاب آئین نامه نخواهید داشت. فروش مدرک معتبر، فروش گواهینامه رانندگی، فروش مدرک تحصیلی استعلامی، مدرک کارشناسی ارشد، مدرک دکتری و. مشاهده می‌کنیم.

کلاهبرداران به شرط استعلام و صحت گواهینامه اقدام به فروش آن می‌کنند و شهروندان را به دام خودشان می‌اندازند و برخی از این کلاهبرداران هم پس از دریافت وجه متواری می‌شوند و دیگر پاسخگو نیستند.

یکی از مالباختگانی که فریب این گونه تبلیغات فضای مجازی را خورده است به خبرنگار مهر می‌گوید: ۶ ماه بود که با صفحه مجازی فروش گواهینامه رانندگی آشنا شده بودم و اعتماد کردم و پول کارت به کارت کردم و قرار شد که گواهینامه رانندگی صادر کند، از واریز پول یک هفته می‌گذرد و موبایلش خاموش است و در شبکه‌های اجتماعی هم یک هفته است که فعال نشده؛ فریب خوردم، گواهینامه پایه ۳ می‌خواستم و برای شروع کار مبلغی را واریز کردم و قرار بود مابقی مبلغ را موقع تحویل گواهینامه پرداخت کنم که الان دیگر در دسترس نیست.

سرهنگ احمد کرمی اسد رئیس مرکز صدور گواهینامه راهور فراجا در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: صدور مجوز‌های رانندگی تابع قوانین و مقررات برابر آئین نامه صدور انواع گواهینامه رانندگی است و این مجوز تابع یک سری فرآیند قانونی است.

وی افزود: از هموطنان درخواست می‌شود به هیچ وجه فریب این تبلیغات کلاهبرداری را نخورند، زیرا اگر با گواهینامه جعلی تصادف کند و منجر به فوت فردی شود به دلیل جعلی بودن گواهینامه رانندگی قتل عمد محسوب می‌شود؛ لذا افراد به جای پرداخت هزینه‌های زیاد و مرتکب تخلف شدن از ظرفیت‌های پلیس راهور برای دریافت گواهینامه استفاده کنند.

رئیس مرکز صدور گواهینامه راهور فراجا بیان کرد: در این تبلیغات کلاهبرداران متخلف اقدام به دریافت هزینه‌هایی از افراد می‌کنند و دیگر هیچ ارتباطی با اینها برقرار نمی‌کنند و مدرکی هم صادر نمی‌شود و اگر هم گواهینامه‌ای دریافت کنند صرفاً یک کارت شبیه به گواهینامه رانندگی است و در سامانه‌های پلیس اصالت ندارد و رانندگی با گواهینامه جعلی جرم است و سامانه پلیس در سراسر کشور قابلیت شناسایی گواهینامه جعلی از اصلی به واسطه هوشمند بودن را دارد.

سرهنگ‌کرمی اسد گفت: به دلیل سیستمی بودن فرآیند دریافت گواهینامه رانندگی امکان چاپ و صدور گواهینامه بدون طی مراحل قانونی اصلاً وجود ندارد.


دیگر خبرها

  • زارع پور: ظرفیت پهنای باند کشور افزایش یافته است
  • خرید دلاری مسکن یعنی خروج ارز از کشور /با متخلفان برخورد شود
  • نماینده مجلس: با فروش فیلترشکن به مردم یاد دادیم که می‌توانند خلاف کنند
  • دستگیری کلاهبرداران اسکیمری ۱۰۰ میلیاردی
  • کلاهبرداری با رسید جعلی
  • مبلمان جدید و مدرن شیک
  • نگاهی به فیلم هویت حاتمی‌کیا، به مناسبت بازپخش از شبکه نمایش
  • ماجرای فروش گواهینامه‌های رانندگی و دردسر‌های بعدش!
  • محکومیت هزار و ۲۳۹ میلیارد ریالی برای عرضه خارج از شبکه لاستیک خودرو
  • هشدار به دارندگان گواهینامه رانندگی؛ خرید و فروش نکنید!